Auta heidät takaisin jaloilleen

Lahjoita

Miinat, pommit ja räjähteet ovat jokapäiväinen vaara lapsille ja aikuisille Syyriassa. Lähes kolme miljoonaa syyrialaista on jo vammautunut ja maan terveydenhuolto on romahtanut. Punainen Risti tarjoaa vammautuneille henkilöille apua kuntoutuskeskuksissa, mitä ilman moni jäisi vaille tulevaisuutta.

Lahjoittajien tuella kuntoutuskeskusten asiakkaat saavat fysioterapiaa, proteeseja, apuvälineitä ja henkistä tukea. Iso osa vammautuneista on lapsia ja nuoria.

Voit lahjoittaa myös tekstiviestillä

Lähetä tekstari SPR15 numeroon 16499 (15 €)Lahjoita fysioterapiaa
15€

Fysioterapia on tärkeä osa kuntoutusohjelmaa. Sen tavoitteena on kivun poistaminen ja ihmisten toimintakyvyn, liikkumisen sekä työkyvyn edistäminen. Fysioterapeutti arvioi myös asiakkaiden tarvetta apuvälineiden käyttöön ja ohjaa niiden käyttöä.


Lahjoita kainalosauvat
30€

Jalkansa menettänyt tarvitsee kainalosauvoja opetellessaan elämään uudessa tilanteessa. Sauvojen avulla ihminen pysyy aktiivisena ja hän pystyy harjoittamaan kehon tasapainoa. Fyysisen aktiivisuuden ansiosta sekä fyysinen että psyykkinen toipuminen on nopeampaa.


Lahjoita proteesi
50€

Suurin osa raajansa menettäneistä henkilöistä tarvitsee uuden proteesin 3–4 vuoden välein, lapset useammin. Proteesi helpottaa itsenäistä liikkumista ja mahdollistaa aktiivisen osallistumisen yhteiskunnan toimintaan.


Lahjoita vapaa-
valintainen summa

Kaikki lahjoitukset ohjataan hädässä olevien auttamiseen ja kuntoutuskeskusten toimintaan. Tavoitteena on avata uusia keskuksia, jotta apu olisi helpommin saatavissa.

Kuukausilahjoitus

Lahjoittamalla säännöllisesti pienenkin summan, olet mukana pitkäjänteisessä avustustyössä nostamassa Syyrian kriisin uhreja takaisin jaloilleen.


Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Tilaa uutiskirje

Tarinoita

Hadra Meshal haaveilee opiskelupaikasta

Lue lisää

Ahmadin elämässä on jälleen koulua ja liikuntaa

Lue lisää

Vastaanotolla käynyt jopa 3000 asiakasta vuodessa

Lue lisää

Minne apu menee?

Punainen Risti kuntouttaa vammautuneita muun muassa Aleppon ja Damaskoksen kuntoutuskeskuksissa. Kuntoutuskeskuksia on myös naapurivaltioissa, kuten Libanonissa ja Irakissa. Konfliktin vuoksi alueella liikkuminen on vaikeaa ja vaarallista ja tarve liikkuville mobiiliklinikoille on myös suuri.

Damaskoksen kuntoutuskeskuksessa käy keskimäärin 20 asiakasta päivässä. Suurin osa heistä on vammautunut sodassa, mutta klinikalla käy myös kehitysvammaisia sekä esimerkiksi polion vuoksi raajansa menettäneitä.

Kun kuntoutuksen asiakkaat lähtevät klinikalta, he voivat palata normaaliin elämään. Lapset saavat mahdollisuuden leikkiin, koulunkäyntiin ja liikkumiseen kodin ulkopuolella ja aikuiset voivat löytää oman roolinsa yhteiskunnassa.

Lahjoittamalla autat heidät takaisin jaloilleen.

Lahjoita

Järjestä oma keräys

Oma nettikeräys

Aloita oma nettikeräys ja haasta kaverisi mukaan auttamaan. Yhdessä auttamisessa on enemmän voimaa.


Yritysten sähköinen keräyslipas

Perusta yrityksellesi oma nettikeräys ja haasta asiakkaasi ja kumppanisi mukaan.


Järjestä illanistujaiset tai aamukahvit

Järjestä yhteinen ruokahetki nyyttäriperiaatteella ja osallista ystäväsi keräykseen. Ilmaiset keräysmateriaalit verkkokaupastamme

Lukukuu ja Päivätyökeräys kouluille

Myös koulut voivat ottaa aktiivisen roolin avun ketjussa. Kun alakoululaiset harjoittelevat lukemista Lukukuun aikana, he voivat auttaa sodassa vammautuneita sponsorilahjoitusten avulla. Yläkoululaiset voivat puolestaan lahjoittaa Päivätyökeräyspalkat Syyriaan.


Tilaa julistepohja ja muut keräysmateriaalit ilmaiseksi verkkokaupastamme.
Kiitos tuestasi. Syyrian Punainen Puolikuu vie avun perille luotettavasti.

Lahjoita